Salata De Ghebe Cu Gogosari Si Ceapa
Salata De Ghebe Cu Gogosari Si Ceapa: O Delicie Moldoveneasca
O salata moldoveneasca racoritoare si gustoasa
Salata de ghebe cu gogosari si ceapa este o salata traditionala moldoveneasca, preparata din ghebe (ciuperci), gogosari si ceapa. Este o salata racoritoare si gustoasa, perfecta pentru a fi servita ca aperitiv sau ca garnitura la friptura.
Ingredientele necesare
- 500 g ghebe
- 500 g gogosari
- 2 cepe
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1/2 cana de ulei de floarea-soarelui
- 1/4 cana de otet
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni de preparare
- Curatati ghebele si taiati-le in felii.
- Spalati gogosarii si taiati-i in cubulete.
- Tocati ceapa marunt.
- Intr-un bol mare, combinati ghebele, gogosarii si ceapa.
- Tocai marunt patrunjelul verde si adaugati-l in bol.
- Adaugati uleiul de floarea-soarelui, otetul, sarea si piperul si amestecati bine.
- Lasati salata sa se marineze timp de cel putin 30 de minute inainte de a o servi.
Sfaturi utile
- Pentru a face salata mai picanta, adaugati un ardei iute tocat.
- Puteti adauga si alte legume in salata, cum ar fi rosii, castraveti sau ardei gras.
- Salata poate fi pastrata la frigider timp de pana la 3 zile.
Comments