Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Salata De Ghebe Cu Gogosari Si Ceapa O Delicie Moldoveneasca


Salata De Ghebe Cu Gogosari Si Ceapa

Salata De Ghebe Cu Gogosari Si Ceapa: O Delicie Moldoveneasca

O salata moldoveneasca racoritoare si gustoasa

Salata de ghebe cu gogosari si ceapa este o salata traditionala moldoveneasca, preparata din ghebe (ciuperci), gogosari si ceapa. Este o salata racoritoare si gustoasa, perfecta pentru a fi servita ca aperitiv sau ca garnitura la friptura.

Ingredientele necesare

  • 500 g ghebe
  • 500 g gogosari
  • 2 cepe
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1/2 cana de ulei de floarea-soarelui
  • 1/4 cana de otet
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni de preparare

  1. Curatati ghebele si taiati-le in felii.
  2. Spalati gogosarii si taiati-i in cubulete.
  3. Tocati ceapa marunt.
  4. Intr-un bol mare, combinati ghebele, gogosarii si ceapa.
  5. Tocai marunt patrunjelul verde si adaugati-l in bol.
  6. Adaugati uleiul de floarea-soarelui, otetul, sarea si piperul si amestecati bine.
  7. Lasati salata sa se marineze timp de cel putin 30 de minute inainte de a o servi.

Sfaturi utile

  • Pentru a face salata mai picanta, adaugati un ardei iute tocat.
  • Puteti adauga si alte legume in salata, cum ar fi rosii, castraveti sau ardei gras.
  • Salata poate fi pastrata la frigider timp de pana la 3 zile.


Comments